maandag 21 september 2009

Advies geven: 'Niet weggaan mamaaa!''

' Niet weggaan mamaaa! '

Je zit op een verjaardag en raakt aan de praat met een jonge moeder naast wie je bent komen te zitten. Nadat jij hebt vertelt dat je in een kinderdagverblijf werkt, wil ze graag je afvies.
Haar dochter brengt ze namelijk sinds kort naar een kinderdagverblijf, maar dat vind ze erg moeilijk. Bij het uitzwaaien blijft haar dochter hartverscheurend huilen, haar kleine armpjes uitgestrekt naar mama..

De vrouw vlucht het kinderdagverblijf uit met een scheef lachje op haar gezicht. Volgens haar voelt deze situatie aan als een hel en het s nog knap lastig ook!
Ze wil heel graag wat tips van jou om deze eenkennigsfase zo goed mogelijk door te komen.



Antwoord advies.
Wij (Esther en Noëmie) zouden de moeder adviseren om het kind eerst thuis voor te bereiden op het kinderdagverblijf. Om te zeggen: ' Je gaat vandaag naar het kinderdagverblijf, papa en mama moeten werken en dan kun jij niet mee. We halen je daarna weer op als wij vrij zijn van het werk. Er zijn nog wel meer kindjes daar en dan kun je gezellig gaan spelen met ze. '

Stel dit helpt niet: Je kunt speelgoed waar zij erg aan gehecht is (denk aan: knuffel, auto, vrachtwagen, pop ect) meenemen zodat ze iets heeft van het thuisfront.

0 Comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP