dinsdag 15 september 2009

Moeder met baby vijf dagen zonder water

ALMELO - Een Almelose moeder met een baby van drie maanden is donderdag door waterbedrijf Vitens afgesloten van de toevoer van water. Ze heeft vervolgens vijf dagen zonder water gezeten. Reden is dat ze een betalingsachterstand heeft.
Een woordvoerder van Vitens zegt dat de afsluiting past in het beleid van het bedrijf. Daarbij wordt niet gekeken naar de persoonlijke gezinssituatie. ,,We zijn er niet op uit mensen af te sluiten, maar wij willen ook niet dat anderen meer moeten betalen doordat rekeningen niet worden betaald.’’

Het waterbedrijf raadt mensen met een betalingsachterstand aan hulp te zoeken bij de stadsbank. Dat had de moeder ook gedaan. Volgens haar op het moment dat ze een aanmaning van Vitens had gekregen en daarna nog een keer toen ze daadwerkelijk was afgesloten. Volgens de Almelose stadsbank was bij het eerste keer bezoek de urgentie niet duidelijk - ze was op dat moment ook nog geen klant bij de Stadsbank - en werd niet direct geld overgemaakt. Daarop draaide Vitens de kraan dicht.
De 32-jarige moeder logeerde vervolgens ten einde raad met haar kinderen (ze heeft ook nog kinderen van 3, 10 en 12 jaar) bij verschillende kennissen.
Inmiddels heeft de Stadsbank het geld overgemaakt. Volgens Vitens wordt de watertoevoer vandaag (dinsdag) hersteld.



Krant: TCTubantia 15 september 2009 .

0 Comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP